August 2019

Draga prietena , Drag prieten, 

S-a imbunatatit calitatea vietii tale de cand ai ales sa te alaturi clubului tau? 

Rotary dedica luna august membershipului.

Fa o scurta pauza si gandeste-te la felul in care calitatea de membru in aceasta organizatie ti-a schimbat viata. Prieteni, proiecte sociale, probleme rezolvate, vieti salvate, familie, concedii si petreceri de neuitat, invatare, dezvoltare personala, oameni interesanti……..? 

Pentru mine acestea sunt doar cateva aspecte ale felului in care Rotary mi-a schimbat viata. Si pentru ca am studiat medicina, nu pot sa nu mentionez ca este demonstrat stiintific ca serviciul mai presus de sine are de fapt la fel de multe beneficii pentru sine. Atest faptul ca imi daruiesc timpul, cunostintele, energia si atentia celor care au nevoie de expertiza mea si asta ma face intr-adevar sa ma simt mai bine, imi da o mare satisfactie sufleteasca. Dar nu e singura.

Pe langa dezvoltarea unor proiecte care rezolva problemele comunitatii din care facem parte, Rotary ne ofera accesul in cadrul unei comunitati globale de lideri in domeniile lor de activitate, ne deschide usi prin simpla purtare a unei insigne, un simbol al integritatii, al corectitudinii si calitatii morale. 

Aceasta organizatie ne ofera posibilitatea de a cunoaste oameni noi, interesanti, diferiti, din diverse medii, inzestrati cu talente deosebite, alaturi de care pornim pe acest drum al serviciului mai presus de sine, al dezvoltarii personale, al prieteniei si al cadrului perfect organizat pentru a crea impreuna schimbari de durata. 

Gandeste-te ce impact au avut proiectele in care ai fost implicat/a pana acum in vietile celor pe care i-ai ajutat si imagineaza-ti acum acelasi proiect cu un impact de 10 ori mai mare. A sosit momentul sa ne setam obiective mai curajoase, sa amplificam eforturile noastre. De ce? Pentru ca ne-am dovedit noua de atatea ori ca FACEM CU ADEVARAT DIFERENTA.

Singurul impediement este limita din mintea noastra. Asa ca te invit sa gandesti exponentialsa-ti schimbi mentalitatea si obiectivele, indraznind mai mult, atat in viata profesionala, cat si in cea personala. Doar asa putem progresa: sa gandim si sa actionam exponential in vietile noastre. Sa plantam 1000 de copaci, nu 100. Sa salvam 200 de copii cu malformatii cardiace, nu 100. Sa sustinem 50 elevi supradotati, nu 10. Iar in anul urmator, 100. De ce? Pentru ca putem si pentru ca e nevoie. 

Pentru a mari impactul avem nevoie de oameni care sa creada si ei in visele noastre, in schimbarea real, de durata pe care o putem genera impreuna prin proiecte eficiente. Oameni care sa rezoneze cu valorile noastre, sa inteleaga cu adevarat beneficiile calitatii de membru Rotary si carora sa li se ofere:

  • un context in care sa iti poata dezvolta abilitatile de leadership si cele profesionale
  • o poarta prin care se pot conecta cu alti lidei care schimba lumea
  • un mediu de business networking
  • un cadrul organizat pentru mentoring
  • oportunitatea de a-si oferi expertiza si talentele artistice sau profesionale
  • fellowships internationale pe diverse domenii

Inainte sa invitam lideri din afara organizatiei sa ni se alature, cred ca cel mai important pas e sa ii intrebam mai intai pe membrii cluburilor Rotaract daca doresc sa se alature cluburilor noastre sau isi doresc un alt club al lor. Un studiu facut printre membrii Rotaract la nivel international arata ca acestia si-ar dori sa gaseasca in cluburile Rotary prietenie adevarata, mai mult networking, proiecte eficiente, cultura incluziva, atmosfera familiala, deschidere catre schimbare, pasiune, oameni deschisi la minte, solutii creative, flexibilitate, planificare focalizata, simplitate si mentorat. Acest ultim aspect cred ca este unul din punctele noastre forte cu care putem sa sustinem generatiile urmatoare in transformarea lor in lideri care creaza schimbari de durata in comunitatile din care fac parte. Am inceput deja demersurile de a urca toate seminariile de mentoring (link-urile de mai jos), acolo unde fiecare membru Rotary, toti cei 3500 de prieteni, se poat dezvolta atunci cand doresc pe teme legate de leadership, comunicare, fundraising, prevenirea conflictelor si membership. 

Si acum as vrea sa ma adreze tie, draga prietena. Umanitatea se afla intr-un moment definitoriu in care femeile se elibereaza in sfarsit de secole de opresiune si ridica intreaga societate. Pe masura ce femeile castiga drepturi, familiile infloresc, la fel si societatile, si economiile. Femeile nu doar ca nasc aceasta lume, ci o si ridica. Melinda Gates surprinde toate aceste aspecte in cartea ei “The Moment of Lift” pe care v-o recomand pentru a intelege toate magnitudinea egalitatii de gen. Ca tata a doua fiice, ambele membre ale acestei organizatii, sunt extrem de incantat ca pot sa le ofer, prin Rotary, un cadru global de crestere personala, de dezvoltare a empatiei, a umanitatii, a leadershipului si un mediu bazat pe prietenie si valori sanatoase. Imi doresc ca si in Rotary sa existe egalitate de gen, iar pentru asta am nevoie de sprijinul tau. Gandeste-te la toate femeile pe care le admiri, de la care ai putea sa inveti, care poate indruma generatii intregi de tineri si femei. Sau femei care vor, pur si simplu, sa contribuie la rezolvarea problemelor comunitatii din care fac parte. Invita-le sa faca parte dintr-o organizatie care le ofera un cadru prin care pot face aceasta lume un loc mai frumos. La asta va pricepeti cel mai bine!

Pe langa tineri si femei, ne dorim diversitate in cluburile noastre, iar diversitatea e un aspect pe care putem sa il implementam nu doar in membership, ci si in modul de functionare a clubului. De la cluburi satelit, independente sau e-clubs, la diverse experiente ale intalnirilor saptamanale, putem sa gandim modalitati noi, mai flexibile de organizare a cluburilor existente sau a celor noi pentru acei lideri ai comunitatii care nu rezoneaza cu modelul actual. 

A creste organizatia Rotary inseamna de fapt a primi noile generatii diverse de lideri pentru a intari si a multiplica legaturile pe care le avem pe intreg globul, pentru a deveni o natiune a indivizilor conectati, pentru a creste impactul actiunilor noastre exponential, pentru a face schimbari cu adevarat remarcabile.

 

Cu prietenie,

Marian Neagoe

District Governor 2241, Romania si Republica Moldova

 

Te invit sa te conectezi cu mine si sa fii la curent cu ceea ce fac:

http://www.marianneagoe.com/

Facebook  |  Instagram   |  YouTube

 

TRAINING-URI

Training-uri Membership

Training-uri Leadership

Training-uri Fundraising

Training-uri Imagine Publica

Training-uri Fundatia Rotary

 

LINK-URI UTILE

https://learn.rotary.org/members/learn/catalog

http://www.evenimenterotary.ro

https://brandcenter.rotary.org