Proiecte Rotary
Clubul Rotary Cluj-Napoca Cetățuie sprijină comunitatea cu donații de peste 20.000 RON.

Impreună am reusit: 

Achizitionarea de materiale necesare ingrijirii pacientului cu insuficienta respiratorie data de SARS-Cov 2, 80 sonde de intubatie, 500 filtre hme care opresc virusul in cursul ventilatiei mecanice, 100 circuite de ventilatie mecanica, 100 barbotoare de oxigen de unica folosinta preumplute sterile, realizată in parteneriat cu Rotary Club Cluj-Napoca, Romania

Am donat suma de 20.000 de lei Spitalului Clinic Judetean pentru achizitionarea unui echipament de tip Real Time PCR cu ajutorul UNIQA Raiffeisen Software Service

Clubul Rotary din Bârlad se alătură sprijinului comunității în lupta cu COVID 19.

Spitalul Municipal de Urgenta “ Elena Beldiman” a fost desemnat spital COVID-19

Rotary Club Bârlad s-a alăturat deja celor care luptă împotriva pandemiei.

DONEAZĂ PENTRU VIATĂ- proiect de strângere de fonduri umanitare prin care ne adresăm tuturor bârlădenilor și îi rugăm să participe la ajutorarea bolnavilor și a familiilor acestora, a cadrelor medicale din spital, prin contribuții bănești.

Așa cum am promis, vrem să fim total transparenți și vom afișa periodic rezultatul donațiilor . La ora aceasta ; luni 30 martie avem strânși din donatii 17.876 lei

Clubul Rotary Pipera sprijină Spitalul Colentina din București cu  aproximativ 30.000 dolari
 
In saptamana care s a incheiat membrii Rotary Club Pipera au demarat in forta proiectul de sprijinire a Spitalului Colentina in lupta impotriva Covid-19. Membrii clubului au facut donatii de peste 130.000 de lei si au facilitat achizitia de aparatura si materiale sanitare absolut necesare spitalului. Proiectul va continua si in aceasta saptamana, cu noi livrari de produse medicale de prima necesitate.
ROTARY CLUB SUCEAVA CETATE - 70.000 dolari strânși din donatii
Membrii clubului nostru s-au mobilizat pentru sprijinirea personalului medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din #Suceava.

Până în prezent am colectat suma de 284.096 lei:

- sponsorizări de la companii în lei: 233.207 lei;
- sponsorizări de la companii în bunuri: 26.692 lei;
- donații de la persoane fizice în lei: 24.197 lei.

Vă mulțumim!

 ROTARY CLUB Sfântu Gheorghe

Asociația Rotary Club din Sfântu Gheorghe, după discuțiile purtate cu conducerea spitalului județean, diferiți specialiști și cu reprezentanții instituțiilor locale, încearcă să ofere ajutor comunității locale, acolo unde va fi nevoie în cel mai scurt timp posibil.
Cu încredere și bucurie ținem să vă anunțăm că, impreuna cu ajutorul numeroșilor membrii și ai prietenilor clubului, în zilele trecute, am reușit să încheiem contracte, să comandăm și să plătim avansul de 50% pentru următoarele produse:

5 buc. Aparate ventilație artificială LYRA x1 cu modul capnogarafie integrată
5 buc. Aparate monitorizare pacienți

Valoarea totală ale acestor aparate este de 88 417 Euro. Jumătate din valoarea acestora a fost deja achitată, cealaltă parte (care este deja facturată) o vom plăti în 3-4 săptămâni când produsele trimise din Germania vor ajunge la Sfântu Gheorghe.

Rotary Club Targovste, alături de partenerii săi, continua lupta cu CoronaVirus.

Până în acest moment am reușit să donăm Spitalului Județean de Urgențe Târgoviște, 3 ventilatoare, un aparat de monitorizare funcții vitale, și un videolaringoscop, iar în zilele care urmează vor ajunge încă 2 ventilatoare deja comandate și aflate pe drum.

Efortul Rotary Club Târgoviște și al celor ce au ales sa fie alături de noi în lupta cu acest virus se concretizează și în valoarea echipamentelor comandate: peste 336000 de lei. 
Vă așteptăm alături de noi!

 ROTARY CLUB Odorheiul Secuiesc 

Colegii nostri au acționat rapid pentru protejarea vieții cadrelor medicale și tratarea pacienților.

205.660 ron, aprox 47.000 dolari

 
Rotary Club Suceava Cetate - Mobilizare pentru sprijinirea personalului medical din Suceava

Membrii clubului nostru s-au mobilizat pentru sprijinirea personalului medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din #Suceava.

Până în prezent am colectat suma de 175.914 lei:

- sponsorizări de la companii în bani: 129.340 lei;
- sponsorizări de la companii în bunuri: 14.360 lei;
- donații de la persoane fizice: 32.214 lei.

Vă mulțumim!

Dacă doriți să ne sprijiniți, o puteți face prin:

- transfer bancar în contul RO74BTRLRONCRT0502387903 (Benficiar: Asociația Rotary Club Suceava Cetate / CIF: 41294744);
- depunere numerar de la ATM în contul RO74BTRLRONCRT0502387903 (Benficiar: Asociația Rotary Club Suceava Cetate / CIF: 41294744);
- donare de produse la sediul Management Account din Suceava (strada Mihai Eminescu, numărul 10, etaj 3, camera 16).

Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis - ÎMPREUNĂ ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULU

Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis susţine material eforturile Crucii Roşii Române – Filiala Alba şi centre de recuperare pentru copii şi adulţi cu handicap din judeţul Alba în pandemia COVID – 19.

Ieri, 24.03.2020, Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis a donat către Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba 30 de pachete cu alimente de strictă necesitate, în valoare de 2.700 lei. Ajutorul materiale are ca unic scop susţinerea activităţii desfaşurată de Crucea Roşie pentru ajutorarea exclusivă a persoanelor de pe raza judeţului Alba, aflate în carantină şi izolare la domiciliu, în conformitate cu ORDINUL nr. 414 din 11 martie 2020 emis de Ministerul Sănătăţii.

Cluburi Rotary din Bihor si Rotaract Oradea si-au dat mana pentru un scop comun.

În această situație dificilă prin care trece țara noastră în acest moment, Cluburile Rotary din Bihor și-au dat mâna pentru un scop comun, adoptând împreună ca domeniu prioritar sănătatea comunității noastre.
Astfel:
🔸ROTARACT ORADEA a donat 34.000 lei
🔸ROTARY ORADEA- 30.000 lei
🔸ROTARY CLUB ORADEA ART NOUVEAU- 29.000 lei
🔸ROTARY MARGHITA- 25.000 lei
🔸ROTARY 1113- 24.000 lei
🔸ROTARY BĂILE FELIX- 23.000 lei, însumând 165.000 lei
Mai multe Cluburi Rotary din Bihor au donat 165.000

Dacă la nivel individual noile restricții sugerează izolarea, la nivel simbolic acest îndemn rotarian promovează aparent paradoxal tocmai unitatea globală a acțiunilor menite să realizeze o schimbare în bine a comunității, prin noi înșine.

La nivelul județului Bihor există mai multe Cluburi Rotary care și-au stabilit fiecare diverse domenii prioritare precum sprijinirea educației, dezvoltarea economiei locale, furnizarea apei curate și a sistemelor de salubrizare, promovarea igienei,proiecte de asistență socială pentru colectivitățile defavorizate,promovarea păcii, precum și lupta împotriva bolilor.

Cluburile Rotary băimărene au acționat rapid și eficient pentru ca personalul medical să nu devină victimă inocentă.
 
Familia Rotary din Baia Mare, alături de mulţi oameni cu suflet şi preţuire pentru sănătatea fiecăruia, își doresc să lupte alături de medicii din Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” Baia Mare împotriva Covid-19. 
Alătură-te și TU, acestei campanii de strângere de fonduri, pentru a achiziţiona echipamente de protecție pentru EROII noștri - personalul medical, dar și a unui aparat de ventilaţie pulmonară şi consumabilele necesare, aparat atât de necesar pacienților aflați în stare critică!
Uniţi donăm pentru SĂNĂTATEA noastră!

Rotary Club Târgoviște - Donații însumând 250.000 RON

Add text here

Alătură-te Rotary Club Târgoviște în efortul de a proteja comunitatea locală de efectele COVID-19!

Rotary Club Târgoviște împreună cu sponsorii săi vin în sprijinul comunității locale și a Spitalului Județean Târgoviște cu donații de echipamente atât de necesare pentru susținerea vieții bolnavilor cu complicații la COVID-19.
Astfel, pana in acest moment Rotary Targoviste a reușit să strângă suma de 250.000 lei, din care s-au cumpărat 4 ventilatoare și un videolaringoscop necesar examinării efectelor virusului asupra organismului. Spitalul Județean Târgoviște a intrat de astăzi in posesia primului ventilator, urmand ca în zilele următoare să ajungă și restul echipamentelor.

 

Rotary Club SATU MARE - Donații însumând 150.000 RON.

Pentru că împreună suntem mai puternici, familia Rotary Satu Mare alături de Rotaract si Interact, se alătură luptei împotriva crizei generate de Corona virus. 

Prin eforturi proprii și cu ajutorul unor oameni mărinimoși, Rotary donează secției ATI a Spitalului Județean Satu Mare un ventilator pulmonar mecanic, atât de necesar bolnavilor de Covid-19, în aceste vremuri incerte. Prețul aparatului este de aproximativ 190.000 lei, tva inclus, din care am reușit să strângem până acum din surse proprii suma de 150.000 lei.

Alătură-te și TU demersului nostru! Donează atât cât poți oferi! Orice gest de bunăvoință valorează mult pentru noi, pentru cadrele medicale și pentru cei mai puțin norocoși. 

Îți mulțumim pentru solidaritate și te rugăm să dai vestea mai departe, din om în om, familei tale, prietenilor tăi, fimelor din jurul tău. Arată că-ți pasă!

Donațiile se pot face în contul Asociației Clubul Rotary Satu Mare, RO50 INGB 0000 9999 0290 1863, ING Bank, sau pe website-ul https://rotarysatumare.ro

Rotary Club Lugoj - Aparatură de zeci de mii de euro pentru spitalul din Lugoj
Prin intermediul unui global grant în valoare de 42.500 de euro, la care și-au adus aportul și Rotary Club Muhlhausen și Rotary Club Cantersteen Brusselles, alături de coordonatorul de proiect Rotary Club Lugoj, la Spitalul Municipal Lugoj au sosit două aparate de ventilație mecanică, care au venit exact în momentul declanșării crizei de coronavirus, având în vedere faptul că acum sunt tot mai greu de obținut de către spitale, trei monitoare funcții vitale pacient și o linie imuno-hematologică pentru transfuzii, aceasta din urmă asigurând alinierea spitalului lugojean la standardele prevăzute pentru procedura de transfuzii.
Rotary Club Râmnicu Vâlcea - alături de Spitalul Județean de Urgență Vâlcea. 
Rotary Club Râmnicu Vâlcea donează Spitalului Județean de Urgență Vâlcea un Video laringoscop de ultimă generație, extrem de util în examinarea pacienților, inclusiv a celor atinși de pandemia cu noul coronavirus. Aparatul asigură eliberarea facială a căilor respiratorii oferind o imagine de înaltă definiție a cavității pe un ecran color touch-screen. Cu ajutorul acestui instrument se pot obține filme și fotografii ale zonei explorate. Aparatul are în dotare lame de utilizare pentru nou-născuți, copii, adulți, obezi și persoane cu probleme ale căilor respiratorii.
Rotarienii vâlceni au dezvoltat în cei peste 25 de ani de activitate multe programe dedicate activității medicale din spitalele județene și locale, de la dotarea cu echipamente specifice și până la modernizarea unor secții medicale. Pandemia cu noul coronavirus este o provocare pentru personalul medical, în primul rând, în sprijinul căruia venim acum cu această contribuție tehnică. Suntem încrezători în profesionalismul corpului medical care acționează în instituțiile de profil din județul Vâlcea și încurajăm pe toți cei care pot contribui la reușita efortului de salvare a sănătății publice.
Bogdan PISTOL
Președinte Rotary Râmnicu Vâlcea 2019-2020
Clubul Rotary Timișoara donează un plămân artificial de 22.000 de euro Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara

Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara are nevoie urgentă de aparate cu ventilație mecanică, pe lângă ceea ce deține, pentru a veni în sprijinul celor afectați de COVID 19.

Prin urmare Clubul Rotary Timișoara achiziționează un plămân artificial în valoare de 22.000 de euro, împreună cu consumabilele aferente, pentru a veni în ajutorul spitalului și al pacienților.