Proiecte Rotary - End Covid Now
END COVID NOW - Timișoara
Rotary Club Timisoara Cosmopolitan a donat dezinfectant pentru mâini și suprafețe, măști chirurgicale de protecție, viziere, mănuși chirurgicale și combinezoane celor 25 de medici de familie din județul Timiș și medicilor de la centrul de transfuzie Timișoara.
Împreună salvăm vieți!
END COVID NOW - București
Rotary Club Bucharest a reușit să strângă mai mulți bani pentru acoperirea costului vizierelor donate către spitale , astfel că surplusul va fi direcționat către proiectul "Salvați-i pe Salvatori!". Acțiunea lor de strângere de fonduri continuă. Află mai jos cum poți să îi susții!
END COVID NOW - COVID-19 Telethon
Vă invităm să participați la un #RotaryResponds COVID-19 Telethon de o oră pentru a strânge fonduri pentru răspunsul la dezastre. Acest eveniment Facebook Live va fi transmis pe
facebook.com/rotary
în 8 limbi. Scopul este de a strânge peste 1 milion de dolari.
END COVID NOW - Deva
Donații în valoare de peste 9000 lei pentru cinci secții din cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva. Membrii Rotary Club Deva Castrum au compărat combinezoane protecție, viziere, tensiometre, pulsoximetre și termometre digitale pentru a proteja personalul medical din cadrul spitalului împotriva virusului Covid-19.
END COVID NOW - Târgu Jiu
Rotary Club Târgu Jiu contribuie cu peste 90,000 lei la înființarea primului laborator de genetică moleculară. Această donație vine în completarea celor 2000 de măști de protecție oferite jandarmilor, medicilor de familie și personalului medical.
END COVID NOW - Rotary Club Targoviste - Salveaza-i pe salvatori
Clubul Rotary din Târgoviște a inițiat o campanie ampla de strângere de fonduri cu scopul de a servi cauzei pentru care luptăm în aceste vremuri, și anume să îi păstrăm sănătoși pe medici, pe asistenții medicali, pe infirmieri, pe laboranți sau pe șoferii care lucrează pe ambulanțe.
END COVID NOW - Rotary Club Galati Vigoris

Rotary Club Galati Vigoris a donat două echipamente de dezinfecție de nivel înalt către Serviciul Județean de Ambulanță Galați. Acestea se adaugă celor două mașini de spălat cu uscător și celor 1000 de vizete care au fost distribuite personalului medical din spitalele și cabinetele din Galați.

Împreună salvăm vieți!

Rotary Club Bucuresti Atheneum - Salveaza-i pe salvatori

Donații către Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino, Institutul Clinic Fundeni și Spitalul Clinic de Urgență Floreasca pentru protecția personalului medical împotriva îmbolnăvirii lor.

Toate echipamentele au fost cumpărate din fondurile strânse în campania ”Salvează-i pe salvatori!”, o inițiativă complexă organizată de către cluburile Rotary din București.

Intră pe platforma www.salveaza.org pentru a afla mai multe detalii despre campanie.

END COVID NOW - Rotary Club Turda - Împreună salvăm vieți

Prin campania „Împreună salvăm vieți!” Rotary Club Turda și Rotaract Turda au donat materiale de protecție cu o valoare de piață de 50.000 lei pentru Spitalul Municipal Turda, Spitalul Municipal Câmpia Turzii, către Drirecția Asistență Socială Turda și Poliția Locală Turda.
Astfel, 10.000 măști de protecție și 250 de viziere vor fi la dispoziția celor care se află în prima linie și sprijină comunitatea locală.

Clubul Rotary Turda alături de Rotaract Turda coordonează campania umanitară „Împreună salvăm vieți!”, campanie de strângere de fonduri cu scopul de a procura materiale necesarea în protejarea personalului aflat în prima linie de luptă cu virusul COVID-19.

END COVID NOW-  Rotary Club Slobozia

Stare de urgență pentru următoarea lună. Asta înseamnă că trebuie să respectăm în continuare măsurile de siguranță sanitară care ne protejează în primul rând pe noi și apoi, pe cei din jurul nostru. 🦠🚑🏥👨‍⚕️

În acest context am împărțit astăzi 320 de pachete cu materiale sanitare foarte necesare acum: măști, gel dezinfectant și pliante informative. 🧴🏷️😷

Împreună cu voluntarii, am împărțit in Slobozia pachete persoanelor care au cel mai mult nevoie, fie că nu găsesc de unde să le cumpere, fie ca nu au mijloace financiare să facă acest lucru.

Rotary Galati - alaturi de cei aflati in dificultate.
Rotary Galati in Saptamana Patimilor cu ajutorul prietenilor generosi, am reusit sa incalzim sufletele unor semeni aflati in dificultate si sa le aducem un zambet in prag de Sfinte Sarbatori Pascale! Multumim domnului Istrate Miltiade de la SALTEMPO Galati pentru Pachetele Duo, doamnei Dolea Dida de la Didona B pentru mastile de protectie, domnului Ciprian Boran de la Brutaria cu maia pentru painea oferita! Sarbatori binecuvantate tuturor si sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa depasim incercarile vietii!
Rotary Club Deva Castrum - un nou proiect - Poarta de decontaminare

Tocmai am livrat Serviciului de Ambulanță, o Poartă de Decontaminare! Mulțumim Cristian Iovan și Frigorific Art pentru sprijin și pentru solidaritatea voastră!!!
Mulțumim tuturor celor care se implică prin muncă și donații! 🚑🚑🚑

Sărbători cu Lumină, Pace și multă sănătate!!

Rotary Club Bucharest - Un pas inainte in lupta cu COVID-19

Încă un pas înainte în lupta cu pandemia Covid-19!

Rotary Club București a livrat astăzi ventilatorul Invaziv Lyra X2, în valoare de 109.000 Ron, la Secția ATI a Spitalului de Urgență Floreasca.
A fost realizată montarea, punerea lui în funcțiune și instruirea personalului ATI. Fabricat în Germania, aparatul are o interfață extrem de prietenoasă și este dotat cu ultimele noutăți în acest domeniu.

Suntem bucuroși să oferim medicilor și asistentelor acest echipament performant ce va putea fi folosit în lupta cu Covid-19 și suntem convinși că va salva multe vieți.

Ajută-ne să ajutăm în continuare!

END COVID NOW Câmpulung Moldovenesc

Rotary Club Rarau Bucovina Câmpulung Moldovenesc a achiziționat un video-laringoscop pentru intubarea pacienților internați în secția de ATI a Spitalului Municipal din Câmpulung Moldovenesc și echipamente de protecție pentru Spitalul Municipal, cel de Psihiatrie, Serviciul de Ambulanță, medicii de familie din oraș și localitățile limitrofe.

END COVID NOW - Timișoara
Rotary Club Timisoara Cosmopolitan a achiziționat o cabină de decontaminare pentru Spitalul Victor Babeș din Timișoara.
END COVID NOW - Suceava
Spitalul Județean ”Sf. Ioan cel Nou” din Suceava are de luni două noi ventilatoare performante în valoare de 262.276 de lei. Donația a fost făcută de către Rotary Club Suceava Cetate care a strâns banii cu ajutorul oamenilor care au dorit să se implice activ în sprijinirea personalului medical și a pacienților diagnosticați cu COVID-19.
END COVID NOW - Timiș
1.500 de viziere și 41.600 de măști chirurgicale distribuite celor 416 medici de familie din Timiș prin inițiativa "Medici & Salvatori". Printre partenerii organizaționali strategici se află și Rotary Club Timisoara.
END COVID NOW - Suceava
O nouă listă de donații din partea Rotary Club Suceava Cetate pentru Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou, greu încercat în aceste zile de pandemia COVID-19.
END COVID NOW
Aproape 100,000 de lei strânși de cluburile Rotary din Baia Mare pentru achiziţionarea de echipamente de protecție pentru personalul medical, a unui aparat de ventilaţie pulmonară şi consumabilele necesare, necesare pacienților aflați în stare critică.
END COVID NOW - Deva
Monitorizare video a pacienților de la Spitalul Județean de Urgență Deva, cu sprijinul Rotary Club Deva Castrum.
END COVID NOW - Alba Iulia
Împreună, salvăm vieți. Iar pentru asta e nevoie să știm ce trebuie să facem. Urmărește videoclipul realizat de Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis în cadrul campaniei de conștientizare a măsurilor de prevenție și protecție împotriva COVID-19.
END COVID NOW - Târgu-Mureș
“Salvează prin artă” este o acțiune a membrilor Club Rotary Târgu Mureș care pun la dispoziție o galerie virtuală de picturi pe pânză. Banii obținuți din vânzarea tablourilor vor fi folosiți pentru achiziția de măști chirurgicale pentru angajații ce își continuă activitatea, pentru populația ce se ocupă săptamânal de aprovizionarea familiei și pentru sprijinul comunităților aflate în carantină totală.
END COVID NOW - Lugoj
Rotary Club Lugoj a reușit să strângă 29.099,09 RON și 3.018,44 EUR în campania END COVID NOW, bani care vor fi donați către prima linie a celor care luptă cu COVID-19. Află mai jos cum răspund membrii Rotary nevoilor comunității lugojene.
END COVID NOW - București
Rotary Club Bucharest susține producția a 1.000 de viziere care vor fi donate către Spitalulul de Urgență Floreasca, Spitalul Elias și la Spitalul Gerota. Acțiunea face parte din proiectul viziere.ro în care Rotary Club Slobozia și Rotary Club Calarasi coordonează 2 dintre cele 23 de centre regionale.
END COVID NOW - Suceava
521,727 lei este suma totală strânsă de către membrii Rotary Club Suceava Cetate în campania de colectare de fonduri pentru a sprijini cadrele medicale aflate în prima linie a Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava. Banii vor fi direcționați către achiziția de materiale sanitare și echipamente de protecție (halate, mănuși sterile, măști, ochelari de protecție, dezinfectanți), precum și pentru teste rapide.
END COVID NOW - România & Republica Moldova

Suma totală a proiectelor și contribuțiilor pentru campania END COVID NOW este de 1,104,650.91 USD. Aceștia sunt banii strânși de către membrii Rotary pentru a susține spitalele din România și Republica Moldova în lupta cu #COVID19. Nu ne oprim, continuăm!

 

Aproape 70,000 lei au fost strânși de către Rotary Club Barlad

SITUATIA la 09 aprilie 2020 a donațiilor ... avem donatii în valoare de 69.551 lei .
Vă mulțumim frumos!
Am reușit să implementăm o nouă metodă de strângere de fonduri prin intermediul plătii făcute cu cardul , pe BURSABINELUI.RO https://www.bursabinelui.ro/BursaBin…/…/DONEAZA-PENTRU-VIATA
-se pot dona sume intre 5 Lei si 1000 Lei
- pentru sume mai mari, se pot face donatii multiple cu acelasi card
- NU se percep taxe sau comisione

Donațiile se pot face într-unul din conturile Asociației ROTARY CLUB BÂRLAD deschise la:

Unicredit Bank Bârlad : RO51 BACX 0000 0011 9399 5000
BCR Bârlad : RO21 RNCB 0260 0031 4544 0001

Rotary Club Craiova Probitas, alături de partenerii de proiect, au donat un flux automat de extracție și purificare a ARN-ului viral

𝐂𝐨𝐧𝐭𝐢𝐧𝐮𝐚𝐦 𝐥𝐮𝐩𝐭𝐚 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐭𝐫𝐢𝐯𝐚 𝐂𝐎𝐕𝐈𝐃-𝟏𝟗 𝐩𝐫𝐢𝐧𝐭𝐫-𝐮𝐧 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟐𝟓𝟎 𝟎𝟎𝟎 𝐑𝐎𝐍! (𝐔𝐩𝐝𝐚𝐭𝐞 𝟑)!

Laboratorul de testare pentru COVID -19, înființat la SCJU Craiova cu sprijinul UMF Craiova a fost dotat cu un flux automat de extracție și purificare a ARN-ului viral si kituri de testate pentru 2 000 de pacienti.

Membrii Rotary Club Deva Castrum anunță noutăți din proiectul lor de donații.

stazi Radu Jula, din grupul de inițiativă Scut Pentru Spital-Deva, împreună cu Frigorific Art, au reușit să finalizeze prima poartă de decontaminare, pe care au donat-o secției ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva!!! Felicitări!!! Tot astăzi, am livrat si 50 de combinezoane, 200 mănuși și viziere, secției de Pneumologie a Spitalului Județean de Urgență Deva și 50 de combinezoane și 300 mănuși secției ATI din cadrul aceluiași spital! Mulțumim celor care susțin acest proiect și așteptăm în continuare sprijinul dumneavoastră!

Așteptam zilele acestea comanda de măști ffp2, combinezoane cu grad înalt de protecție Covid-19, si un sistem de supraveghere video pentru pacienți!

Rotaract Romania & Republic of Moldova au început acțiuni de strângere de fonduri.

În aceste momente dificile, vedem o mobilizare exemplară din partea societății civile din România și Republica Moldova. Cluburile Rotaract, Rotary și Interact au demarat numeroase campanii și inițiative la nivelul comunităților locale, menite să sprijine cadrele medicale în lupta acestora împotriva pandemiei. Această postare este o compilare a acestor inițiative.

 

Rotary Club Sibiu, împrepună cu Rotaract Sibiu și Interact Sibiu au donat 2 dispozitive videolaringoscop și consumabile medicale în valoare de 34000 RON.
Împrepună cu Rotaract Sibiu și Interact Sibiu am donat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu , Sectia de Terapie Intensiva, 2 dispozitive videolaringoscop și consumabile medicale în valoare de 34000 RON pentru lupta cu COVID-19
Clubul Rotary Cetatea Tomis și Interact Tomis Constanța au donat materiale sanitare Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare și Spitalului Clinic CF din Constanța.
Primele materiale sanitare, destinate luptei împotriva COVID-19, achiziționate de Clubul Rotary și Interact Cetatea Tomis Constanța, au ajuns la beneficiari (Spitalul de Pneumoftiziologie Palazu Mare, Spital Clinic CF Constanta). Vă mulțumim tuturor celor care ați fost și sunteți alături de noi! Acțiunea va continua în perioada următoare. Vă reamintim, că puteți dona în contul destinat acestei acțiuni, menționând scopul donației. Numai împreună putem câștiga această luptă !
Sumarul acțiunilor de săptămâna trecută realizate de Rotary Club Bucharest.

In aceste zile, cand se duce o lupta contra cronometru pentru dotarea cu materiale de protectie a unitatilor sanitare, va anuntam cu bucurie ca Rotary Club Bucuresti a reusit sa doneze catre Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si Crucea Alb Galbena un numar de:

· 450 combinezoane de unica folosinta
· 160 de halate de unica folosinta
· 400 botosei de unica folosinta
· 500 de bonete de unica folosinta

Valoarea totala a acestora fiind de 18.163.52 Ron.

Rotary Club Deva Castrum a inițiat o strângere de fonduri pentru a susține Spitalul din Deva în lupta cu COVID-19.
Știm, Spitalul este în carantină, dar sunt acolo cadre medicale și pacienți care au nevoie mare de ajutor!
Spitalul va reveni în Prima Linie curând, intr-o bătălie chiar mai grea! Strângem bani, facem comenzi, ajutăm acum cu ce putem și ne pregătim pentru ce urmează!!! Suntem doar la început, greul va urma curând! Să fim solidari si să ajutăm! 
Împreună facem Scut Pentru Spital!!!
Rotary Club Targoviste a strâns peste 70.000 de euro și a achiziționat echipamente pentru Spitalul Județean Târgoviște.
Oamenii din spitalele României sunt în prima linie de luptă, riscându-și viața în fiecare minut. Ei au nevoie de resurse pentru a combate efectele noului tip deCoronavirus: echipamente medicale, echipamente de protecție, substanțe dezinfectante medicale, teste de diagnostic.
Poți să îi ajuți stând acasă, dar și printr-o donație accesând https://targoviste.salveaza.org/
 Rotary E-Club of Moldova International, Republic of Moldova a început strângerea de fonduri pentru achiziționarea de echipamente medicale

Cunoaștem prea bine situația actuală. Nevoile sistemului medical depășesc cu mult orice scenariu de criză. Clubul nostru, Rotary E-Club Moldova International, se alătură eforturilor comune ale societății, de a prelua o parte din costurile sistemului medical în lupta împotriva coronavirusului de tip nou.

Ne implicăm să colectăm fonduri  pentru personalul medical de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Toma Ciorbă" și Institutul de Medicină Urgentă IMSP Spitalul Raional Soroca în numele lui Anatolii Prisacari.

 
Rotary Club Chisinau a donat echipamente pentru protecția personalului medical
Clubul Rotary Chisinau in cadrul proiectului “End COVID-19” a donat echipament pentru protectia lucratoriolor medicali: costume medicale, masti, manusi, ochelari de protectie, ecrane de protectie pentru spitalul de boli infectioase copii din municipiul Chisinau si alte institutii medicale implicate in lupta cu coronavirus.
Aduc sincere multumiri la toti membrii Rotary pentru sustinerea acestui proiect si companiei BT Leasing care ne-a sustinut cu 2000 de viziere pentru medici.
Aveti grija de sanatate!!!
Rotary TÉKA a donat un aparat pentru ventilație artificială secţiei de terapie intensivă a Spitalului Județean de Urgenţă în valoare de 4165 de euro.
🇷🇴 În urma situaţiei grave creată în lume de pandemia de coronavirus, Clubul Rotary TÉKA din Târgu-Mureș s-a grăbit să-i ajute pe concetăţeni. În colaborare cu Fundația Procardia, la data de 25 martie, a achiziționat din fonduri proprii, aparatul pentru ventilație artificială, portabil, multifuncțional, PAC Pneupacpara plus 310 în valoare de 4165 de Euro. Acest aparat, creat pentru a salva vieți, a fost donat de Clubul Rotary Téka Secţiei de Terapie Intensivă al Spitalului Județean de Urgență.
Rotary Viseu de Sus a donat trei mașini de spălat cu uscător și zeci de kg de detergent Spitalului Orășenesc
Protejându-i pe ei, îi ajutăm să ne protejeze pe noi!
În această perioadă, medicii și personalul medical sunt printre cei mai expuși pericolului infecției cu coronavirus. 
Pentru a reduce la maximum răspândirea comunitară a virusului, la solicitarea personalului, clubul nostru a achiziționat trei mașini de spălat cu uscător și zeci de kg de detergent pentru Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus. Acestea vor fi instalate pe secții, pentru ca halatele și echipamentele medicale să fie igienizate în interior.
Proiectul a fost inițiat de președintele clubului, Sorin Vlad.
Rotary Campia Turzii a strâns donații pentru achiziționarea de echipamente medicale în valoare de 18,905 lei
Rotary Club Câmpia Turzii este recunoscător tuturor donatorilor, indiferent de suma oferită, fiindcă fiecare gest, oricât de mic, contează.
Până la data de 02/04/2020 s-a adunat din donatii suma de 19.510 lei.

Din aceste fonduri au fost achizitionate urmatoarele echipamente, care au fost donate Spitalului Municipal “Dr. Cornel Igna” Câmpia Turzii:

Geanta Urgente;
Defibrilator cu anexe;
Monitor pacient C30;
Viziere;

Rotary Club Bucharest a strâns peste 150.000 EUR
Bucuroși că am strâns peste 150.000 EUR pentru protecția personalului medical din linia întâi! 
Vă mulțumim!

Ne-am mobilizat să achiziționăm echipamente și aparatură astfel: 
✅ 1 ventilator Lyra 2 invaziv
✅ 1 ventilator Astral non-invaziv
✅ 6,000 măști trei pliuri
✅ 2,500 măști FFP2
✅ 9,500 mănuși 
✅ 4,220 combinezoane
✅ 2,000 botoși
✅ 275 l dezinfectant
✅ 1000 viziere 
✅ alte consumabile

 

District 2241 România și Rep. Moldova

Este formidabil efortul rotarienilor din România și Rep. Moldova, prin a căror mobilizare s-au generat proiecte pentru confrații noștri în valoare de peste 1.000.000 dolari

CLUBUL ROTARY SUCEAVA-BUCOVINA dublează donațiile Echipei ASSIST Software

Membrii Echipei ASSIST Software s-au mobilizat și, în doar 3 zile, au strâns 20.609 lei pentru a susține Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava aflat în plină criză COVID-19. 

Tinerii au vrut să multiplice suma, astfel că au provocat managementul companiei să dubleze ajutorul financiar venit din partea lor.
Managementul ASSIST a apreciat ideea, entuziasmul si eficienta propriei echipe, completând suma până la nivelul a 70.000 lei.

Banii au fost colectați într-un cont al Rotary Club Suceava Bucovina special deschis în acest scop. 

Si povestea de întrajutorare a continuat!

Clubul Rotary Cluj-Napoca Cetățuie sprijină comunitatea cu donații de peste 20.000 RON.

Impreună am reusit: 

Achizitionarea de materiale necesare ingrijirii pacientului cu insuficienta respiratorie data de SARS-Cov 2, 80 sonde de intubatie, 500 filtre hme care opresc virusul in cursul ventilatiei mecanice, 100 circuite de ventilatie mecanica, 100 barbotoare de oxigen de unica folosinta preumplute sterile, realizată in parteneriat cu Rotary Club Cluj-Napoca, Romania

Am donat suma de 20.000 de lei Spitalului Clinic Judetean pentru achizitionarea unui echipament de tip Real Time PCR cu ajutorul UNIQA Raiffeisen Software Service

Clubul Rotary din Bârlad se alătură sprijinului comunității în lupta cu COVID 19.

Spitalul Municipal de Urgenta “ Elena Beldiman” a fost desemnat spital COVID-19

Rotary Club Bârlad s-a alăturat deja celor care luptă împotriva pandemiei.

DONEAZĂ PENTRU VIATĂ- proiect de strângere de fonduri umanitare prin care ne adresăm tuturor bârlădenilor și îi rugăm să participe la ajutorarea bolnavilor și a familiilor acestora, a cadrelor medicale din spital, prin contribuții bănești.

Așa cum am promis, vrem să fim total transparenți și vom afișa periodic rezultatul donațiilor . La ora aceasta ; luni 30 martie avem strânși din donatii 17.876 lei

Clubul Rotary Pipera sprijină Spitalul Colentina din București cu  aproximativ 30.000 dolari
 
In saptamana care s a incheiat membrii Rotary Club Pipera au demarat in forta proiectul de sprijinire a Spitalului Colentina in lupta impotriva Covid-19. Membrii clubului au facut donatii de peste 130.000 de lei si au facilitat achizitia de aparatura si materiale sanitare absolut necesare spitalului. Proiectul va continua si in aceasta saptamana, cu noi livrari de produse medicale de prima necesitate.
ROTARY CLUB SUCEAVA CETATE - 70.000 dolari strânși din donatii
Membrii clubului nostru s-au mobilizat pentru sprijinirea personalului medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din #Suceava.

Până în prezent am colectat suma de 284.096 lei:

- sponsorizări de la companii în lei: 233.207 lei;
- sponsorizări de la companii în bunuri: 26.692 lei;
- donații de la persoane fizice în lei: 24.197 lei.

Vă mulțumim!

 ROTARY CLUB Sfântu Gheorghe

Asociația Rotary Club din Sfântu Gheorghe, după discuțiile purtate cu conducerea spitalului județean, diferiți specialiști și cu reprezentanții instituțiilor locale, încearcă să ofere ajutor comunității locale, acolo unde va fi nevoie în cel mai scurt timp posibil.
Cu încredere și bucurie ținem să vă anunțăm că, impreuna cu ajutorul numeroșilor membrii și ai prietenilor clubului, în zilele trecute, am reușit să încheiem contracte, să comandăm și să plătim avansul de 50% pentru următoarele produse:

5 buc. Aparate ventilație artificială LYRA x1 cu modul capnogarafie integrată
5 buc. Aparate monitorizare pacienți

Valoarea totală ale acestor aparate este de 88 417 Euro. Jumătate din valoarea acestora a fost deja achitată, cealaltă parte (care este deja facturată) o vom plăti în 3-4 săptămâni când produsele trimise din Germania vor ajunge la Sfântu Gheorghe.

Rotary Club Targovste, alături de partenerii săi, continua lupta cu CoronaVirus.

Până în acest moment am reușit să donăm Spitalului Județean de Urgențe Târgoviște, 3 ventilatoare, un aparat de monitorizare funcții vitale, și un videolaringoscop, iar în zilele care urmează vor ajunge încă 2 ventilatoare deja comandate și aflate pe drum.

Efortul Rotary Club Târgoviște și al celor ce au ales sa fie alături de noi în lupta cu acest virus se concretizează și în valoarea echipamentelor comandate: peste 336000 de lei. 
Vă așteptăm alături de noi!

 ROTARY CLUB Odorheiul Secuiesc 

Colegii nostri au acționat rapid pentru protejarea vieții cadrelor medicale și tratarea pacienților.

205.660 ron, aprox 47.000 dolari

 
Rotary Club Suceava Cetate - Mobilizare pentru sprijinirea personalului medical din Suceava

Membrii clubului nostru s-au mobilizat pentru sprijinirea personalului medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din #Suceava.

Până în prezent am colectat suma de 175.914 lei:

- sponsorizări de la companii în bani: 129.340 lei;
- sponsorizări de la companii în bunuri: 14.360 lei;
- donații de la persoane fizice: 32.214 lei.

Vă mulțumim!

Dacă doriți să ne sprijiniți, o puteți face prin:

- transfer bancar în contul RO74BTRLRONCRT0502387903 (Benficiar: Asociația Rotary Club Suceava Cetate / CIF: 41294744);
- depunere numerar de la ATM în contul RO74BTRLRONCRT0502387903 (Benficiar: Asociația Rotary Club Suceava Cetate / CIF: 41294744);
- donare de produse la sediul Management Account din Suceava (strada Mihai Eminescu, numărul 10, etaj 3, camera 16).

Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis - ÎMPREUNĂ ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULU

Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis susţine material eforturile Crucii Roşii Române – Filiala Alba şi centre de recuperare pentru copii şi adulţi cu handicap din judeţul Alba în pandemia COVID – 19.

Ieri, 24.03.2020, Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis a donat către Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba 30 de pachete cu alimente de strictă necesitate, în valoare de 2.700 lei. Ajutorul materiale are ca unic scop susţinerea activităţii desfaşurată de Crucea Roşie pentru ajutorarea exclusivă a persoanelor de pe raza judeţului Alba, aflate în carantină şi izolare la domiciliu, în conformitate cu ORDINUL nr. 414 din 11 martie 2020 emis de Ministerul Sănătăţii.

Cluburi Rotary din Bihor si Rotaract Oradea si-au dat mana pentru un scop comun.

În această situație dificilă prin care trece țara noastră în acest moment, Cluburile Rotary din Bihor și-au dat mâna pentru un scop comun, adoptând împreună ca domeniu prioritar sănătatea comunității noastre.
Astfel:
🔸ROTARACT ORADEA a donat 34.000 lei
🔸ROTARY ORADEA- 30.000 lei
🔸ROTARY CLUB ORADEA ART NOUVEAU- 29.000 lei
🔸ROTARY MARGHITA- 25.000 lei
🔸ROTARY 1113- 24.000 lei
🔸ROTARY BĂILE FELIX- 23.000 lei, însumând 165.000 lei
Mai multe Cluburi Rotary din Bihor au donat 165.000

Dacă la nivel individual noile restricții sugerează izolarea, la nivel simbolic acest îndemn rotarian promovează aparent paradoxal tocmai unitatea globală a acțiunilor menite să realizeze o schimbare în bine a comunității, prin noi înșine.

La nivelul județului Bihor există mai multe Cluburi Rotary care și-au stabilit fiecare diverse domenii prioritare precum sprijinirea educației, dezvoltarea economiei locale, furnizarea apei curate și a sistemelor de salubrizare, promovarea igienei,proiecte de asistență socială pentru colectivitățile defavorizate,promovarea păcii, precum și lupta împotriva bolilor.

Cluburile Rotary băimărene au acționat rapid și eficient pentru ca personalul medical să nu devină victimă inocentă.
 
Familia Rotary din Baia Mare, alături de mulţi oameni cu suflet şi preţuire pentru sănătatea fiecăruia, își doresc să lupte alături de medicii din Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” Baia Mare împotriva Covid-19. 
Alătură-te și TU, acestei campanii de strângere de fonduri, pentru a achiziţiona echipamente de protecție pentru EROII noștri - personalul medical, dar și a unui aparat de ventilaţie pulmonară şi consumabilele necesare, aparat atât de necesar pacienților aflați în stare critică!
Uniţi donăm pentru SĂNĂTATEA noastră!

Rotary Club Târgoviște - Donații însumând 250.000 RON

Add text here

Alătură-te Rotary Club Târgoviște în efortul de a proteja comunitatea locală de efectele COVID-19!

Rotary Club Târgoviște împreună cu sponsorii săi vin în sprijinul comunității locale și a Spitalului Județean Târgoviște cu donații de echipamente atât de necesare pentru susținerea vieții bolnavilor cu complicații la COVID-19.
Astfel, pana in acest moment Rotary Targoviste a reușit să strângă suma de 250.000 lei, din care s-au cumpărat 4 ventilatoare și un videolaringoscop necesar examinării efectelor virusului asupra organismului. Spitalul Județean Târgoviște a intrat de astăzi in posesia primului ventilator, urmand ca în zilele următoare să ajungă și restul echipamentelor.

 

Rotary Club SATU MARE - Donații însumând 150.000 RON.

Pentru că împreună suntem mai puternici, familia Rotary Satu Mare alături de Rotaract si Interact, se alătură luptei împotriva crizei generate de Corona virus. 

Prin eforturi proprii și cu ajutorul unor oameni mărinimoși, Rotary donează secției ATI a Spitalului Județean Satu Mare un ventilator pulmonar mecanic, atât de necesar bolnavilor de Covid-19, în aceste vremuri incerte. Prețul aparatului este de aproximativ 190.000 lei, tva inclus, din care am reușit să strângem până acum din surse proprii suma de 150.000 lei.

Alătură-te și TU demersului nostru! Donează atât cât poți oferi! Orice gest de bunăvoință valorează mult pentru noi, pentru cadrele medicale și pentru cei mai puțin norocoși. 

Îți mulțumim pentru solidaritate și te rugăm să dai vestea mai departe, din om în om, familei tale, prietenilor tăi, fimelor din jurul tău. Arată că-ți pasă!

Donațiile se pot face în contul Asociației Clubul Rotary Satu Mare, RO50 INGB 0000 9999 0290 1863, ING Bank, sau pe website-ul https://rotarysatumare.ro

Rotary Club Lugoj - Aparatură de zeci de mii de euro pentru spitalul din Lugoj
Prin intermediul unui global grant în valoare de 42.500 de euro, la care și-au adus aportul și Rotary Club Muhlhausen și Rotary Club Cantersteen Brusselles, alături de coordonatorul de proiect Rotary Club Lugoj, la Spitalul Municipal Lugoj au sosit două aparate de ventilație mecanică, care au venit exact în momentul declanșării crizei de coronavirus, având în vedere faptul că acum sunt tot mai greu de obținut de către spitale, trei monitoare funcții vitale pacient și o linie imuno-hematologică pentru transfuzii, aceasta din urmă asigurând alinierea spitalului lugojean la standardele prevăzute pentru procedura de transfuzii.
Rotary Club Râmnicu Vâlcea - alături de Spitalul Județean de Urgență Vâlcea. 
Rotary Club Râmnicu Vâlcea donează Spitalului Județean de Urgență Vâlcea un Video laringoscop de ultimă generație, extrem de util în examinarea pacienților, inclusiv a celor atinși de pandemia cu noul coronavirus. Aparatul asigură eliberarea facială a căilor respiratorii oferind o imagine de înaltă definiție a cavității pe un ecran color touch-screen. Cu ajutorul acestui instrument se pot obține filme și fotografii ale zonei explorate. Aparatul are în dotare lame de utilizare pentru nou-născuți, copii, adulți, obezi și persoane cu probleme ale căilor respiratorii.
Rotarienii vâlceni au dezvoltat în cei peste 25 de ani de activitate multe programe dedicate activității medicale din spitalele județene și locale, de la dotarea cu echipamente specifice și până la modernizarea unor secții medicale. Pandemia cu noul coronavirus este o provocare pentru personalul medical, în primul rând, în sprijinul căruia venim acum cu această contribuție tehnică. Suntem încrezători în profesionalismul corpului medical care acționează în instituțiile de profil din județul Vâlcea și încurajăm pe toți cei care pot contribui la reușita efortului de salvare a sănătății publice.
Bogdan PISTOL
Președinte Rotary Râmnicu Vâlcea 2019-2020
Clubul Rotary Timișoara donează un plămân artificial de 22.000 de euro Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara

Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara are nevoie urgentă de aparate cu ventilație mecanică, pe lângă ceea ce deține, pentru a veni în sprijinul celor afectați de COVID 19.

Prin urmare Clubul Rotary Timișoara achiziționează un plămân artificial în valoare de 22.000 de euro, împreună cu consumabilele aferente, pentru a veni în ajutorul spitalului și al pacienților. 

Proiecte Rotary