Dragi prieteni din Districtul 2241 România și Republica Moldova, 
 
Vă invit să vă alăturați Proiectului Districtual de profilaxie și educație dentară "Dinți frumoși copii sănătoși" care are ca și scop îmbunătățirea sănătății orale a copiilor din România și în consecință a sănătății generale, având un rol important și în deprinderea unor obiceiuri alimentare sănătoase, ceea ce va conduce pe termen lung la reducerea frecvenței obezității infantile . Din acest motiv trebuie să ne străduim să includem în proiect un număr cât mai mare de copii,  din toate zonele țării.
 
Colateral, contribuim la formarea unor generații de medici stomatologi pentru care prevenția va reprezenta o componentă prioritară a activității lor și de asemenea,  vom atrage atenția autorităților locale și naționale,  asupra impactului pe care îl are finanțarea unui astfel de program și importanței principiului de bază 
"Este mult mai ieftin să previi decât să tratezi".
 
Detalii despre istoricul acestui proiect și rezultatele obținute în cei 11 ani de derulare, puteți afla vizionand următoarea prezentare, precum  și interviul realizat cu Goran Hammarskjold, membru RC Molndal, responsabilul longevității acestui proiect și căruia îi mulțumim pentru toate eforturile depuse.
 
 
 
Ghid de implementare a proiectului:
 
1. Stabilirea unui manager de proiect
 
2. Identificarea unui medic stomatolog,  rotarian sau nu, care dorește să implementeze în mod voluntar proiectul de profilaxie și educație dentară 
 
3. Identificarea beneficiarilor - alegerea școlilor și stabilirea numărului de copii incluși în program ( se începe cu clasa 0 , pentru că începând cu vârsta de 6-7 ani când apare primul molar definitiv se deprind și bunele obiceiuri de igienă dentară). Vă sugerez să începeți cu 250 de copii, atât din mediul urban cât mai ales din mediul rural. 
 
4. Se stabilește acordul cu autoritățile locale - administrația locală,  inspectoratul școlar,  directorii de școală și se va aduce la cunoștință părinților. 
 
5. În funcție de numărul copiilor se va stabili necesarul : cantitatea de periuțe,  paste de dinți și materiale informative( fiecare copil trebuie sa primească cel puțin o periuță,  o pastă,  3 postere format A4 și un flyer pentru părinți) și bugetul necesar.
 
6. Începând cu anul școlar 2023-2024, dat fiind faptul că nu mai avem susținerea financiară a partenerilor de la RC Mölndal - Suedia, va trebui ori să ne organizăm la nivel local - fiecare club va cumpăra materialele necesare din fonduri proprii sau obtinute de la autorități, sau la nivel național- centralizam necesarul și facem o singură comandă la Colgate , unde dacă vom solicita o cantitate mai mare se poate obține un preț mai bun.
 
7. În momentul în care avem periuțele, pastele și printurile, în funcție de calendarul școlar se stabilește,  de comun acord cu medicul, ziua când se va merge în școli.
 
8. Ora de educație dentară se va desfășura pornind de la modelul de mai jos.
 
   
Vă aștept cu prietenie să vă alăturați celor peste 48 de Cluburi care au făcut acest lucru până în prezent și să contribuim împreună, pe termen lung, la educația și  sănătatea copiilor noștri.
 
Dr. Geta Gheorghe
RC București Cișmigiu
Disease Prevention Dinți frumoși copii sănătoși
0722121542