Rotary este o organizaţie pentru fiecare. De mai bine de un secol, în oraşe şi metropole din întreaga lume, Rotarienii s-au reunit pentru a servi. Încă de la înfiinţarea Rotary, numeroşi Rotarieni şi nu numai, au descoperit bucuria serviciului comunitar în Rotary, prin Rotaract, Interact, Rotary Community Corps, Youth Exchange și alte programe.
 
Noi, toți, facem parte din familia Rotary. Și fiecare am câştigat enorm din experienţa serviciul comunitar în Rotary. Am legat prietenii, am ajutat comunitatea și am contribuit astfel ca lumea să devină un loc mai bun, mai sigur și mai sănătos. Am devenit membri ai unei rețele internaționale de voluntari și am învățat cât de multe putem realiza atunci când lăsăm deoparte diferențele de opinie și lucrăm împreună.

 

Multe dintre ideile și valorile pe care le promovăm în Rotary sunt prezentate și în alte surse. Poate unul dintre motivele pentru care mă regăsesc în Rotary este că oglindește numeroase valori tradiționale chinezești: serviciu comunitar și responsabilitate, respect pentru familie și cei din jur.

 

Așadar, nu este deloc surprinzător că aplic ideile lui Confucius în activitatea mea Rotariană. În opinia mea, Confucius a fost primul Rotarian. Cu două mii de ani înaintea nașterii lui Paul Harris, el a spus:

 

Pentru a face ordine în lume, întăi trebuie să facem ordine în comunitate; pentru a face ordine în comunitate, trebuie să facem ordine în familie; pentru a face ordine în familie, întâi trebuie să avem inima curată.

 

În Rotary, ne păstrăm inima curată respectând principiul A servi mai presus de sine. Recunoaștem că pentru a desfășura proiecte ambițioase, mai întâi trebuie să ne preocupăm de propria organizație și de extinderea familiei Rotary.
În 2014-15, vă voi îndemna pe fiecare să Aprindem lumina Rotary (Light up Rotary) — prin activitatea noastră, consolidând cluburile și răspândind lumina în comunitățile noastre.

 

În acest an Rotarian, vom Aprinde lumina Rotary atingându-ne obiectivul de 1,3 milioane de Rotarieni, aducând noi membri și păstrând, totodată, membrii actuali. Pentru a reuși, trebuie să căutăm noi abordări și să încercăm idei noi cu privire la numărul de membri. Organizați Ziua Rotary pentru a oferi comunităților voastre oportunitatea de a afla mai multe despre Rotary. Amintiți-vă că Rotary este o familie și susține familia: Încurajați-vă soțul, soția sau alți membri ai familiei să se alăture și îndreptați-vă către participanții în programul Youth Exchange și alumnii Fundației. Concentrați-vă asupra clubului vostru și analizați, în mod realist, motivele pentru care membrii rămân sau se retrag. Ce puteți face voi ca experiența de a fi Rotarian să devină o oportunitate atractivă pentru profesioniștii ocupați și cei cu familii tinere?

 

Aprindem lumina Rotary — și rămânem în istorie — eradicând poliomielita. Peste câțiva ani — printr-un efort susținut, eradicarea poliomielitei va deveni realitate. Așadar, spuneți-le prietenilor, asociaților și oficialităților cât de important este să spunem
Stop polio acum. Contribuiți la fondul PolioPlus și încurajați-i și pe alții să o facă. Răspunzând provocării lansate de către fundația Bill & Melinda Gates, putem tripla valoarea fondurilor disponibile. Implică-te în cel mai amplu parteneriat public-privat de până acum, în domeniu sănătății și trăiește alături de noi mândria de a ne fi atins țelul.

 

În 2014-15, pe măsură ce vom consolida cluburile noastre și vom Răspândi lumina Rotary în peste 34.000 de comunități, angajamentul nostru și acțiunile noastre vor lumina întreaga lume.

 

Gary C.K. Huang
Președinte, Rotary International, 2014-15