V-ati intrebat vreodată de ce anul Rotary începe la 01 iulie? Convenția internațională a jucat inițial un rol cheie în stabilirea datei de începere a anului nostru fiscal și administrativ.
 
 
Primul an fiscal Rotary a început a doua zi după prima convenție încheiata, la 18 august 1910. În anul fiscal 1911-1912, de asemenea, în legătură cu convenția, a inceput cu prima zi a convenției 1911 la 21 august.
 
La reuniunea din luna august 1912, Consiliul de Administratie a dispus un audit al Asociației Internaționale a Cluburilor Rotary . Auditorii au recomandat ca organizația sa încheie anul fiscal la 30 iunie pentru a da timp secretarului și trezorierului sa pregateasca o declarație financiară pentru convenție și bord, și de a determina numărul adecvat de delegati la convenție.
 
Comitetul executiv a fost de acord, și la reuniunea sa din aprilie 1913, a desemnat 30 iunie ca sfarsitul anului fiscal. Acest lucru, de asemenea, a permis  modificări la programul de raportare a membrilor  cluburilor și al plăților. Chiar Revista Rotarian a schimbat sistemul său de numerotare pentru a corespunde anului fiscal.
 
Rotary a continuat să tina convenții anuale în iulie sau august până în 1917. Delegații la evenimentul din 1916 în Cincinnati, Ohio, Statele Unite ale Americii, au aprobat o rezoluție de a organiza convenții viitoare, în iunie, în principal din cauza căldurii în orașele în care cele mai multe dintre ele au avut loc. Următoarea a avut loc 17-21 iunie în Atlanta, Georgia.