Postat activat mar. 08, 2019
Data: 8-10 Martie 2019
Locatie: Grand Hotel ITALIA, Cluj Napoca
Suntem definiţi şi cunoscuţi ca reprezentanţi ai elitei profesionale, fiecare în domeniul lui de activitate, calitate recunoscută atât de breasla din care facem parte, cât şi de comunitatea în care activăm. Desigur ca în raport cu colegii din zona academică sau a funcţionarilor publici aparţinând diferitelor sectoare sau instituţii ale statului, mulţi dintre noi ne regăsim în zona de business,  unde ne asumăm un rol important în activitatea şi dezvoltarea economică locală sau naţională. Cu oarecare uimire şi nedumerire constat ca ne ferim să o spunem ca, pe lângă faptele bune pe care le facem, transpuse în proiecte unde ne implicam din toata inima, cu timpul şi expertiza noastră, mai aducem şi bani de acasă, bani care trebuie produşi de undeva. De ceva timp, se aud păreri, tot mai vocale, care lasă să se înţeleagă că membrii Rotary nu pot şi nu nu ar trebui să facă afaceri împreună! In opinia mea, cu ingaduinta multora dintre voi, tin sa va spun ca este total eronat ! Dacă nouă, ca şi oameni de afaceri ,cei care pot şi aduc un plus valoare la economia şi dezvoltarea comunităţilor, nu ne merge bine şi suntem îngrijoraţi de propriile noastre nevoi, cum am putea avea starea şi putinţa să ne aplecăm asupra altor nevoi desprinse din comunităţi sau grupuri de oameni afectaţi de probleme a căror rezolvare instituţiile statului şi a reprezentanţilor săi nu le pot momentan rezolva?! Putem şi trebuie să facem afaceri între noi atâta timp cât avem oferte cinstite, corecte şi atractive, aşa cum se recomandă în Codul de Conduită Rotarină: "Îmi desfăşor etic activităţile mele personale, de afaceri şi profesionale, încurajând şi promovând înaltele standarde etice, ca un exemplu pentru ceilalţi;
Sunt corect în toate relaţiile mele cu ceilalţi şi să îi tratez cu respectul cuvenit;
 
Nu solicit unui coleg Rotarian privilegii sau avantaje diferite de cele acordate şi celorlalţi, în mod normal, în relaţiile de afaceri sau profesionale". Sa ne reamintim de unde  au plecat şi părinţii fondatori ai acestei organizaţii, când Paul Harris, din dorinţa de a forma în jurul său un grup omogen al oamenilor de afaceri, a înfiinţat un club în interiorul căruia s-a dezvoltat o strânsă camaraderie şi o bună relaţie de conlucrare  ca parteneri de afaceri. Ar fi normal, si de bun augur , să ştii cu ce se ocupa colegul nostru rotarian din Iaşi, ce produce cel din Alexandria, ce oferte au cei din Satu Mare, Bacău, Cluj sau Harghita.
 
Trebuie să ne facem cunoscute preocupările noastre cotidiene şi în măsura interesului manifestat, să lucrăm împreună.
Si ca sa  se intample acest lucru  depinde de noi ,ceea ce cred că ne lipseşte în acest moment ar fi COMUNICAREA pe această temă.
În urma unei bune şi deschise comunicări vom reuşi şi să dezvoltăm şi să dinamizăm afacerile noastre, care se va reflecta cu siguranţă şi în dezvoltarea economică locală, una din direcţiile de acţiune ale organizaţiei noastre, în care produsele şi serviciile oferite le putem achiziţiona din comunitatea locală a membrilor rotarieni sau să sprijinim micii întreprinzători locali prin achiziţii a produselor şi serviciilor oferite de aceştia, începând de la produsele agroalimentare pana la  alte bunuri necesare vieţii de zi cu zi.
 
În calendarul de acţiuni al acestui mandat ne propunem să revigorăm relaţiile de afaceri desfăşurate între noi rotarienii, astfel că va invit, prieteni dragi , sa luati parte la Forumul Oamenilor de Afaceri Rotarieni (FOAR) - un eveniment aparte de cel Vocaţional - unde vor fi prezenti toţi cei care doresc să-şi promoveze EXPLICIT activitatea, incluzând prezentarea produselor, serviciilor şi ofertelor de business. Evenimentul se va desfasura la Cluj Napoca in cadrul Grand Hotel Italia ,loc unde va fi initiata si  o Bursă a locurilor de muncă dedicata membrilor rotaractieni pentru a lua la cunoştinţă de ofertele prezente sau viitoare a locurilor de munca care le-ar putea gasi in  cadrul firmelor coordonate sau deţinute de membrii rotarieni.
 
Asadar vă îndemn, prieteni dragi, să îndrăzniţi să vă cunoaşteţi şi să diseminaţi mai bine activităţile de zi cu zi, să interferaţi unii cu alţii, să vă oferiţi serviciile şi produsele fără nicio sfială către întreaga comunitate rotariană a D 2241 şi nu numai. Pentru că,  repet, numai dacă ne merge bine,vom fi capabili să facem bine pe mai departe!
 
Pentru un asfel de eveniment vom fi pregatiti sa ne oferim un sfarsit de saptamana cu doua seri de gala de mare  exceptie , una dedicata doamnelor noastre -Ziua Femeii-  sarbatorindu-le si tratandu-le asa cum se cuvine zilei de 8 martie, precum, la fel de bine cea dedicata Zilei Barbatului.
Startul inscrierilor a fost dat deja de  saptamana trecuta.
 
Asa ca,  prieteni dragi, nu ezitati sa va regasiti printre rotarienii care isi vor face cunoscute afacerile lor si,  nu in ultimul rand , vor petrece  clipe agreabile alaturi de cei/cele care ne insotesc pe drumul vietii noastare.
 
In acest consens avem deosebita placere sa va invitam in data de 08.03.2019 - 10.03.2019 la FORUMUL OAMENILOR DE AFACERI ROTARIENI la Cluj. Programul detaliat se regaseste mai jos.

Link program:https://gallery.mailchimp.com/7a5b2ae5d08709b344c6677a4/files/1d04b6f5-bb0e-4af9-a35a-4fdc4be08dae/PROGRAM_FOAR_FINAL.docx

Detalii eveniment / costuri:
 
  • Taxa participare pentru doua zile 550 lei (taxa insotitor 450 lei)cocktail de vineri seara, prânz sâmbătă, trei coffee break,cina de gala , închiriere săli ,materiale si catalog participanti  
  • Taxa de participare pentru sambata 450 lei (taxa insotitor 350 lei): pranz, doua coffee break, cina de gala ,inchirierea salilor, materiale si catalog participanti 
  • Expunerea roll-up firma in sala/Foyer- 450 lei/buc./firma
  • Expunere flyere, cataloage in Foyer - 250 lei /firma
Plata taxelor aferente mai sus se poate face prin OP în contul ROTARY CLUB TIMIȘOARA RIPENSIS, (C.U.I.) 22723742, cont bancar RO80FNNB000402804843RO03, cod BIC FNNBROBUXXX, deschis la Credit Europe Bank Timișoara.

Detalii cazare / costuri - Hotel GRAND HOTEL ITALIA (Cluj Napoca):
 
  • Camera Single Superior: 60 euro/noapte
  • Camera Double Superior:70 euro/noapte 

LINK INSCRIERE:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc5OjWCN2bFDyPd-vhM6sqx5bBPL74IU-YjHN9YwchKWr9PCA/viewform