Tema anului, “Be the inspiration”, lansată de Barry Rassin, Președintele Rotary Internațional 2018-2019, nu poate fi privită decât ca o firească continuitate a ultimelor teme de inspirație, după care s-a călăuzit organizaţia noastră.
 
Am avut un parcurs de succes, ce a definit misiunea noastră, considerată a fi un dar pentru omenire; am fost mereu pregătiți să servim comunitatea din care facem parte și am făcut, astfel, diferenţa…
 
Astăzi, suntem chemaţi să devenim sursă de inspiraţie, pentru cei din jurul nostru, atât în cadrul organizaţiei, cât şi în exteriorul ei.
Când ne gândim la un model de inspirație, ne-am putea referi la un om obișnuit care a făcut lucruri extraordinare. Cineva care are capacitatea şi dorința de a fi altruist, creativ, inovator sau care îndrăznește şi reuşeşte să fie diferit faţă de alţii.
 
De-a lungul timpului, ne-au marcat existenţa, figuri reprezentative, devenite repere istorice. Oameni obișnuiți, înarmaţi însă, cu o tenacitate şi o mare încredere în visele şi crezurile lor, menite a schimba lumea în bine. Persoane cu un comportament autentic, mândre de statutul lor, lucru simţit, apreciat și urmat de cei din jur.
 
Astăzi avem privilegiul să facem parte dintr-o organizaţie puternică și apreciată in care se regăsesc  exponentele elitei profesionale, persoane cu o bună reputaţie, de o mare generozitate, capabile a genera în jurul lor prietenie şi bunăvoinţă.
 
Cu toții am făcut acel prim mândru pas, când ne-am promis să servim mai presus de sine. Am parcurs și alți pași, la fel de mândri și de generoși și am ajuns pe o culme, care ne dorim să fie o sursă de inspirație pentru o lume mai bună.
 
Am făcut multe lucruri minunate, am schimbat destine si am adus speranța multora care au beneficiat de ajutorul si implicarea noastră.
Acum este timpul să îndrăznim mai mult!

Multumită  resursele umane de care dispunem la acest moment, putem să gândim mai amplu, să ne depășim succesele, dar și propriile bariere. 
Consider că Districtul nostru a ajuns la maturitatea și experiența care ne obligă să acționăm în identificarea unui proiect locomotivă al organizației, menit să rezolve o necesitate majoră a națiunii noastre si a noii generații, generație care, intr-un mod firesc si responsabil ,va trebui sa-si  asume rolul de viitori  lideri a națiuni noastre.
 
Un proiect provocare, care să ne diferențieze de mulțimea altor  ONG - uri, în care, uniți, să creăm o schimbare de durată.
Să parcurgem un drum nebătut încă, la capătul căruia, de-alungul anilor ce vin, prin eforturile comune, susținute, să rezolvăm cu succes sarcina asumată.
 
Pentru că putem, avem cu cine și avem de ce !
 
In acest sens, nu ne ramane decat sa urmăm îndemnul presedintelui RI. Barry Rassin: “Să creăm schimbări de durată, în lume, în comunitățile noastre și în noi înșine!”
 
In consonanță cu el, vă spun  - Indrăzniți mai mult şi ... „Fiți inspirați!”, prieteni dragi !